Μήνυμα συμπαράστασης

Μαΐου 22, 2017 at 9:20 πμ (Αττικής)

  1. Επιστολή συνταξιούχων του ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας

    18.5. 17

Προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη

info@atticabank.gr

 

Κύριε Πρόεδρε

 

Σχετικά με το δημοσίευμα που κυκλοφόρησαν στον εσωτερικό διάλογο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ αρκετά μέλη μας, ανάμεσα στα όποια και ο πρώην πρύτανης Νίκος Μαρκάτος, στο οποίο δημοσίευμα γίνονται  έντονες αναφορές για απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής, 5 σύμβουλοι από το 9μελες ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ σας στείλαμε να πείτε τις απόψεις σας και δεν απαντήσατε.

Πρέπει λοιπόν να θεωρούμε δεδομένη τη δραστηριότητα των απολύσεων και την αναφερόμενη πρόσληψη εκεί, όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα που σας στείλαμε. Το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ οφείλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόλυση στην  Τράπεζα Αττικής και με το παρόν εκτελούμε, με τις δικές μας δυνατότητες, μέρος του χρέους του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι θύματα της κερδοσκοπίας με εκμετάλλευση της τεχνολογικής προόδου που τη δημιουργούν οι ίδιοι. Αντί απολύσεις οφείλεται στους εργαζόμενους η μείωση του χρόνου εργασίας τους με καμιά περικοπή της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών τους. Είμαστε επίσης αντίθετοι με ρουσφετολογικές προσλήψεις-σπαταλες αποστράτων ή άλλων, σε ανώτερες στελεχικές θέσεις. Θα συμπαρασταθούμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας από τη πλευρά του προσωπικού. Το παρόν θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και θα σταλεί και στο σωματείο των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής και στην παράταξη «Πρωτοβουλία» του σωματείου.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Οι 25 «Αγωνιστές» της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

(ανάμεσά τους και τέσσερα μέλη από το 9μελες ΔΣ τη ΕΣΤΑΜΕΔΕ)

που συνεδριάσαμε, μετά τη διακοπή του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ της 10 – 5 -17.

Για το παρόν είχε έγκαιρα κατατεθεί σχετική  πρόταση  από 5 συμβούλους στο  Δ.Σ. και δεν αποφασίστηκε λόγω της διακοπής.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: