Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών για ΕΛΠΕ

Ιουνίου 5, 2015 at 3:13 μμ (Εργατικά)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύντροφοι εργάτες!

Το 1992 στο δυστύχημα που έγινε στα διυλιστήρια της ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση, 14 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο ενώ 24 τραυματίστηκαν.

Δύο χρόνια μετά και ενώ όλα βοούσαν για τις ευθύνες τις εταιρείας, όλοι οι υπεύθυνοι αθωώθηκαν! Ακόμη και το πόρισμα του δυστυχήματος δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

 

Φέτος, στις 8 Μαΐου, 23 χρόνια μετά το ατύχημα αυτό, 6 εργάτες τραυματίζονται βαριά στις εργασίες συντήρησης που γίνονται στις δεξαμενές. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τέσσερεις από τους τραυματισμένους εργάτες έχουν πεθάνει. Η απίστευτη ένταση εργασίας με 12ώρες και 16ωρες βάρδιες σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του έμπειρου προσωπικού που απολύθηκε με εθελούσιες τα τελευταία 3 χρόνια οδήγησαν στο ατύχημα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εργάτες που τους χώρισε από το κεφάλαιο σε έλληνες και ξένους, σε μόνιμους και επινοικιαζόμενους εργολαβικούς τους ένωσε πάλι το ίδιο το κεφάλαιο με τόσο οδυνηρό τρόπο. Οι εργάτες των ΕΛΠΕ, Μπάμπης Δευτεραίος, ο Ραμτάν Ντελιλάϊ, ο Αντώνης Αβράμπου και ο Κώστας Μαγκούρας δεν θα ξαναχωρίσουν ποτέ πια…

Αυτές ακριβώς τις εργασιακές συνθήκες που οδήγησαν τους εργαζόμενους στο θάνατο, στο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που έχουν εγκαθιδρύσει το βασίλειο της αυθαιρεσίας στην παραγωγή, αντί να καταργηθούν άμεσα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τις διαπραγματεύεται με τους «θεσμούς» στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

 

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου στη σύσκεψη που καλέστηκε από την Πρωτοβουλία γι ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών για το νέο έγκλημα του κεφαλαίου αποφασίσαμε να σπάσουμε την εκκωφαντική σιωπή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας γύρω από το εργοδοτικό έγκλημα. Εργαζόμενοι και άνεργοι εργατικές συλλογικότητες και σχήματα συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα». Πήραμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις ώστε να αποκαλυφθούν οι ευθύνες των φυσικών και ηθικών αυτουργών αλλά και η κυβερνητική υποκρισία.

Όμως σε αυτή τη σοβαρή κατάσταση όπου θρηνούμε ήδη τέσσερα φρικτά δολοφονημένα αδέρφια μας μια κινητοποίηση αυτοεπιβεβαίωσης έχει μικρή αξία πρακτικά. Ο αγώνας για την δικαίωση των νεκρών αδελφών μας και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ο αγώνας για την προστασία της ζωής της εργατικής τάξης θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την δικαίωσή του. Μέχρι να δικαστούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος μέχρι να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής των εργατών ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει.

 

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 6.30μμ καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση και διαδήλωση στα Προπύλαια ώστε να καταγγείλουμε το έγκλημα του κεφαλαίου.

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 6 πμ καλούμε σε μαζικό μοίρασμα ανακοίνωσης και μπροστά στην πύλη των ΕΛΠΕ και την ίδια μέρα στις 6 μμ καλούμε τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια κάθε εργαζόμενο και άνεργο κάθε εργατική και πολιτική συλλογικότητα στο Πολυτεχνείο αίθουσα Γκίνη σε νέα σύσκεψη για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

 πρωτοβουλία ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: