ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ 08-10-2009

Οκτώβριος 12, 2009 at 3:30 μμ (Αττικής)

protergat_logo_small

Για τη συνεδρίαση του δ.σ. του σ.υ.τ.α. της 08-10-2009


και κυρίως για αυτές που θα ακολουθήσουν

Πέρα από τις ενδοπαραταξιακές διενέξεις, τα παιχνίδια εξουσίας, την προβοκατορολογία και τις κορώνες, ένα γεγονός που αξίζει να καταγραφεί ως ποιοτική εξέλιξη στη λειτουργία του Συλλόγου μας ήταν η μορφή που έλαβε η συνεδρίαση της 8 Οκτώβρη, ανοιχτή στους/στις συναδέλφους/ισσες και με προηγούμενη κοινοποίηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με αποτελέσματα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Παρά το γεγονός ότι το προεδρείο του Συλλόγου είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει μια πειθαρχικού τύπου διαδικασία για λογαριασμό της Διοίκησης (που δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, στη δεδομένη τουλάχιστον συγκυρία) κι άρα η συνεδρίαση είχε τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε «αρένα», ο ανοιχτός της χαρακτήρας διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή της, με τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν από τους εκτός Δ.Σ. συναδέλφους και συναδέλφισσες να προάγουν το επίπεδο της συζήτησης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι και όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα έχουν ανοιχτό χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να υποθέσουμε ότι η κίνηση αυτή έγινε αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων, πόσο μάλλον αφού όταν συζητιούνταν ζητήματα πολύ σοβαρότερα για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και της Τράπεζας από ό,τι μια παραταξιακή ανακοίνωση (κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, ασφαλιστικό, προαγωγές, υπερωρίες, κ.α.) οι πόρτες παρέμεναν ερμητικά κλειστές για τους/τις εργαζόμενους/ες.

Η δημοσιότητα των συνεδριάσεων (καθώς και η διεξαγωγή τους σε ώρα που να επιτρέπει την παρουσία εργαζομένων σ’ αυτές) είναι σημαντικό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του Συλλόγου, προβλέπεται δε και από το καταστατικό [άρθρο 11], όπως είχαμε επισημάνει ήδη πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του σημερινού ΔΣ. Τυχόν αναίρεσή της θα αποτελέσει σαφή οπισθοδρόμηση, αποκλείοντας [και πάλι] τους/τις εργαζόμενους/ες από διαδικασίες που, κατά τα λοιπά, γίνονται στο όνομά τους. Ας μη μείνουν η διαφάνεια και η λογοδοσία (την οποία άλλωστε συχνά-πυκνά επικαλείται και το προεδρείο του Συλλόγου μας, όπως στην τελευταία ανακοίνωση Νο 114) συνθήματα κενά περιεχομένου.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Τράπεζας Αττικής

https://protergatt.wordpress.com/

protergatt@gmail.com

ΤΘ 72157 Ηλιούπολη 16310

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: