Για τα γεγονότα των ημερών

Δεκέμβριος 18, 2008 at 3:51 πμ (Uncategorized)

patra16dec08-demo1lmcdgf2 

 

 

 Για τα γεγονότα των ημερών μπορεί κανείς να δει τα εξής:

 

 

Αθηναϊκό Indymedia: http://athens.indymedia.org/

banner_alexis«… Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη οι κρατικοί δολοφόνοι περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των  Εξαρχείων […] ο μπάτσος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα παιδί 15 χρονών, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στον Ευαγγελισμό. Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μπάτσους και κλούβες, ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό […] Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους που είναι γεμάτοι με οδοφράγματα και γίνονται συγκρούσεις. Κόσμος από όλη την Αθήνα κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο. Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις […] Αργότερα το βράδυ συγκρούσεις γίνονται έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς και αυθόρμητη πορεία στην Αθήνα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ, ενώ εχούν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και η Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και έγινε επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως […] Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις «συγνώμες» μπάτσων και πολιτικών αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο κάθε μορφής εξουσίας. Η καταστολή, οι συλλήψεις, οι σφαίρες, πλαστικές ή κανονικές και η παραπληροφόρηση…».

Απελευθερωμένη εργατική ζώνη [κατάληψη ΓΣΕΕ]: http://gseefreezone.blogspot.com/

2kldn8l«… Την ιστορία μας ή θα την καθορίσουμε εμείς ή θα καθοριστεί ερήμην μας. Εμείς, οι χειρώνακτες εργάτες υπάλληλοι, άνεργοι, προσωρινοί, ντόπιοι και μετανάστες, που δεν είμαστε τηλεθεατές και συμμετέχουμε από το Σάββατο βράδυ, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις διαδηλώσεις, στις συγκρούσεις με την αστυνομία, στις καταλήψεις του κέντρου και των γειτονιών, που πολλές φορές χρειάστηκε να παρατήσουμε τη δουλειά μας και τις καθημερινές μας υποχρεώσεις για να βρεθούμε στο δρόμο με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους άλλους προλετάριους που αγωνίζονται. Αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτήριο της γσεε για :  Να το μετατρέψουμε σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και συνάντησης των εργατών. Να διαλύσουμε το μύθο που προωθούν τα ΜΜΕ ότι οι εργάτες ήταν και είναι απόντες από τις συγκρούσεις και ότι η οργή που εκφράζεται αυτές τις μέρες είναι υπόθεση…».

 

Κατάληψη Πολυτεχνείου: http://katalipsipolytexneiou.blogspot.com/

polytech1«… Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15χρονος σύντροφος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος χτυπημένος από μία σφαίρα στο στήθος από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Αντίθετα με τις δηλώσεις των συνενόχων στη δολοφονία πολιτικών και δημοσιογράφων δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό» αλλά για έκρηξη της κρατικής καταστολής που συστηματικά και οργανωμένα θέτει στο στόχαστρο τους αντιστεκόμενους, τους εξεγερμένους, τους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές. Είναι το αποκορύφωμα της κρατικής τρομοκρατίας που εκφράζεται με την αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών, τον συνεχή εξοπλισμό τους και την αύξηση των ποσοστών βίας που ασκούν, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», με την προπαγάνδα εγκληματοποίησης και συκοφάντησης των αγωνιζόμενων. Όλη αυτή η συνθήκη είναι που προετοιμάζει το έδαφος για την ένταση της καταστολής, επιχειρώντας να αποσπάσει συναίνεση και οπλίζει τα χέρια των ένστολων φονιάδων που σήμερα στοχεύουν τους αγωνιστές, τους νεολαίους, τους κολασμένους που εξεγείρονται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια…».

Κατειλημμένες Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98 FM: http://www.radio98fm.org/

«… ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Κατάληψη ΑΣΟΕΕ: http://katalipsiasoee.blogspot.com/

eb5ceb9cebdceb1ceb9ceb4cf85cf83cf84cf85cf87cf89cf82cebcceb9ceb1cf80ceb1cf81ceb5cebeceb7ceb3ceb7cf83ceb7«… Η συγκεκριμένη κρατική δολοφονία δεν ήταν επίσης ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όσοι-ες διατηρούνε στοιχειώδη κοινωνική μνήμη δεν ξεχνάνε ούτε την δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά τον Νοέμβριο του 1985 από τον μπάτσο Μελίστα, ούτε τις πιο πρόσφατες δολοφονίες του 23χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη από ειδικό φρουρό στο Ηράκλειο Κρήτης, της 43χρονης Μαρίας Κουλούρη στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη, ούτε άλλωστε τους δολοφονημένους αγωνιστές από το καθεστώς της δημοκρατίας (Κουμής, Κανελλοπούλου, Τσιρώνης, Τεμπονέρας κ.α.). Δεν ξεχνάνε επίσης την γενικότερη δολοφονική πολιτική του κράτους και του κεφαλαίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «εργατικά ατυχήματα» – καθημερινές δολοφονgoneis-ypoklitheite1ίες στα εργασιακά κάτεργα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την μαζική εξόντωση εργατών στο Πέραμα τον Ιούλιο, τις καθημερινές δολοφονίες και ξυλοδαρμούς αναρίθμητων ανώνυμων μεταναστών από τα σύνορα του ελληνικού κράτους μέχρι τα αστυνομικά κρατητήρια, όπως και τις δολοφονίες των κρατουμένων στα κολαστήρια της δημοκρατίας. Η συγκεκριμένη κρατική δολοφονία τέλος παίρνει την απάντηση που της αναλογεί… Στους δρόμους των πόλεων που φλέγονται από χιλιάδες νεολαίους, εργαζόμενους, άνεργους και μετανάστες που συγκρούονται με τις μονάδες καταστολής και επιτίθονται στους ναούς της κατανάλωσης, στους νόμιμους ληστές που βρίσκονται στις τράπεζες, στους νόμιμους δολοφόνους που βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα…».

 

Κατάληψη Νομικής: http://www.nomikikatalipsi.blogspot.com/

nomiki«… Το γεγονός της δολοφονίας εξακολουθεί να πυροδοτεί συγκρούσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, να κινητοποιεί τον κόσμο να μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ. Ο κόσμος έγινε δρόμος και ο δρόμος έγινε κόσμος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατεβαίνουν στο δρόμο και δηλώνουν το παρόν τους σε μια κοινωνία που νιώθουν ότι από καιρό σφυρίζει αδιάφορα και αγνοεί την ύπαρξή τους. Δεν είναι μόνο οι δεκαπεντάχρονοι που επαναστατούν. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως ηλικίας, που έχει νιώσει ότι βασικές ελευθερίες και δικαιώματά του καταστείλονται, η αξιοπρέπειά του χάνεται, ΕΞΕΓΕΊΡΕΤΑΙ […] Το ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ της κατειλλημένης Νομικής σχολής βρίσκεται στον αέρα! Συντονιστείτε στα 100,55 FM.».

Κατάληψη Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου: http://katadimadim.blogspot.com/

poster«… 23 χρόνια από την ωμή δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά, 18 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, 5 χρόνια από τη δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη, 6 μήνες από τη δολοφονία κατοίκου της Λευκίμμης, λίγα χρόνια, μήνες ή μέρες από τις δολοφονίες και τους βασανισμούς ανυπεράσπιστών μεταναστών, τσιγγάνων, εγκλείστων απεργών πείνας, εργατών και φοιτητών, με τις «ζαρντινιέρες», τα «πράσινα παπούτσια» και τόσα άλλα που ποτέ δεν έφτασαν στα αυτιά μας και βρισκόμαστε αντιμέτωποι ξανά με το ίδιο στυγερό πρόσωπο της αστυνομίας και του κράτους, απροκάλυπτο και ειδεχθές όσο και το σύστημα το οποίο υπερασπίζονται. 70 νεκροί συνολικά την τελευταία δεκαετία, θύματα της κρατικής καταστολής, μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να θεωρηθούν…».

Κατάληψη παλαιού Δημαρχείου Χαλανδρίου και ΚΕΠ: http://dimarxeio-antipliroforisi.blogspot.com/

afisa1«… Η θλίψη και η οργή που όλοι και όλες νιώθουμε είναι ανώφελο να εκφράζεται κάνοντας ζάπινγκ στον καναπέ μπροστά σε ένα κουτί. Αποφασίσαμε να καταλάβουμε το Παλαιό Δημαρχείο-ΚΕΠ στην πλατεία Χαλανδρίου, χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου, και να το μετατρέψουμε σε ένα χώρο αντιπληροφόρησης και συζήτησης για περαιτέρω δράσεις. Καλούμε τους κατοίκους του Χαλανδρίου και των γύρω περιοχών σε στήριξη της κατάληψης και σε συμμετοχή σε ανοιχτές, ισότιμες και μη χειραγωγούμενες διαδικασίες συνδιαμόρφωσης…».

Κατάληψη Δημοτικού Περίπτερου Ν. Σμύρνης: http://eleftherosgalaxias.blogspot.com/

eleftheros-galaxias1_0001«… Την Κυριακή 14/12/08 καταλάβαμε το κτίριο του «ΓΑΛΑΞΙΑ», στο κέντρο της πλατείας Νέας Σμύρνης, παρακινούμενοι από την κοινωνική εξέγερση που πυροδότησε η δολοφονία του 16χρονου μαθητή. Αγανακτισμένοι από τα γεγονότα και τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το κτίριο του «ΓΑΛΑΞΙΑ» σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων,  την άμεση καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, τη διάλυση των ΜΑΤ και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, να αφοπλιστεί η αστυνομία – να καταργηθούν οι τρομονόμοι. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες που κατοικούν στη Νέα Σμύρνη και τις γειτονικές περιοχές να συμμετέχουν στον αγώνα και τις δραστηριότητες του Ελεύθερου Γαλαξία. Οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν. Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι κοινωνικοί αγώνες είναι η μόνη απάντηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα στους δρόμους, αντιστεκόμαστε και καλούμε όλους στην πάλη για την ανατροπή των κυβερνήσεων των δολοφόνων και κάθε διαχειριστή της εξουσίας. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…».

Κατάληψη Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφιας: http://katalipsinf.blogspot.com/

gamwtoxypnate2«… Kάποιοι μιλούν για μεμονωμένο περιστατικό ή για υπερβολική-απαράδεκτη-αφελής αντίδραση καταφέρνοντας να εξοργίζουν περαιτέρω παρά να πείθουν.Άλλοι πάλι λένε ότι η πλειοψηφία των ‘οργάνων της τάξεως’ είναι απλώς δημόσιοι υπάλληλοι που επίσης αμείβονται με 800 ευρώ εκτελώντας το υπηρεσιακό τους καθήκον. ‘Τι φταίνε και αυτοί που κάποιος άρρωστος πήρε το’ όπλο του και έφαγε ένα παιδί;’, λένε.. Αυτό που δεν κατανοούν όσοι συμμερίζονται τη άποψη αυτή είναι ότι δεν ενοχλείσαι τόσο από το άτομο πίσω απ’τη στολή αλλά από τη θέση που η πολιτεία του έχει δώσει. Σκέφτεσαι ότι ο εκάστοτε μπάτσος, ΜΑΤατζής ή ειδικός φρουρός επέλεξε τη θέση αυτή αλλά ταυτόχρονα δεν ανέλαβε και τις πολλαπλές ευθύνες του(δηλ. την άμεση προστασία όλων των πολιτών). Αντίθετα –εφόσον το καθήκον το επιβάλλει – έχει αποδειχτεί στο παρελθόν αλλά και τώρα ότι νομιμοποιείται να σε γεμίσει χημικά…μώλωπες…σφαίρες το άλλο λεπτό…».

pc150027Κατάληψη Πνευματικού Κέντρου και Ραδιοφώνου Γιάννενα: http://katalipsiioannina.blogspot.com/

«… απ’ τις 8:00 βρίσκεται υπό κατάληψη το Δημαρχείο από το συντονιστικό καταλήψεων πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα παραλειπόμενα έχουν γίνει 4 προσαγωγές ( οι 3 συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή ) όπως και η εμφάνιση διμοιρίας ΜΑΤ έξω από το κατειλημμένο δημαρχείο. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα…».

 

Κατάληψη Σχολής Θεάτρου [Θεσ/νίκη]: http://katalipsisxolistheatrou.blogspot.com/

Με αφορμή τα γνωστά σε όλες και όλους μας γεγονότα, έχει γίνει κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Μέρος της  προσπάθειας αυτής είναι η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο της βίλλας Βαρβάρα στην Άνω Πόλη. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι ιστορικά φορτισμένο μιας και τελούσε υπό κατάληψη τη 5ετία 93-98 στεγάζοντας τις ζωές, τις επιθυμίες και τον αγώνα ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο δρόμο μαζί μας. Τίποτα δε πάει χαμένο, η φλόγα καίει ακόμα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: