Κολομβία – Συνδικαλιστές τραπεζοϋπάλληλοι στο στόχαστρο αποσπασμάτων θανάτου

Μαρτίου 16, 2008 at 4:07 μμ (Διεθνή) (, , )

 

assassinationattemptagainstrafaelboada3.jpg

 

Οι συνάδελφοι ακτιβιστές της UNEB μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο παραστρατιωτικών οργανώσεων καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ειρήνη, συμφιλίωση και δημοκρατία στην Κολομβία.

Οι επιθέσεις εναντίον της ζωής ηγετών της UNEB ξεκίνησαν όταν η παραστρατιωτική οργάνωση Aguilas Negras (Μαύροι Αετοί) κατέστησε την UNEB στρατιωτικό της στόχο, ιδιαίτερα μετά τη σκληρή νικηφόρα απεργία των 750 υπαλλήλων της HSBC τον περασμένο Οκτώβριο.

Την περασμένη Παρασκευή 7 Μαρτίου ο Rafael Boada, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Τραπεζοϋπαλλήλων UNEB της περιοχής Bucaramanga, έγινε στόχος μιας αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας καθώς έφτανε σπίτι του με το αυτοκίνητό του.

 

assassinationattemptagainstrafaelboada3.jpg

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, το πτώμα του Leonidas Gomez Roso, μέλους της εθνικής επιτροπής της UNEB στη CITIBANK και περιφερειακού στελέχους του αριστερού κόμματος Δημοκρατικός Πόλος, ο οποίος αγνοούνταν δύο μέρες, βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην Μπογκοτά κτηνωδώς κακοποιημένο.

Οι επιθέσεις αυτές ήρθαν μετά από συνεχιζόμενες απειλές εναντίον της ζωής ηγετών της UNEB από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η παραστρατιωτική οργάνωση Aguilas Negras (Μαύροι Αετοί) κατέστησε την UNEB στρατιωτικό στόχο σε μια σειρά μηνυμάτων της. Οι απειλές εντάθηκαν μετά τη σκληρή νικηφόρα απεργία των 750 υπαλλήλων της HSBC τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι συνάδελφοι ακτιβιστές της UNEB μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο παραστρατιωτικών οργανώσεων καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ειρήνη, συμφιλίωση και δημοκρατία στην Κολομβία. Τη βία εναντίον των συνδικαλιστών υποθάλπει και ο πρόεδρος της χώρας, Ουρίμπε. Όταν πρόσφατα ρωτήθηκε για τις επανειλημμένες δολοφονίες συνδικαλιστών δήλωσε ότι υπάρχουν «σάπια μήλα» στο εργατικό κίνημα. Σε προηγούμενη δήλωσή του, στις 22 Ιουλίου 2007, είχε πει: «Είτε κάνετε συνδικαλιστικές οργανώσεις είτε κάνετε ανταρτοπόλεμο, αυτό το διαβολικό μίγμα κάνει πολύ κακό στην Κολομβία», εξομοιώνοντας τους συνδικαλιστές με αντάρτες και νομιμοποιώντας έτσι την επικήρυξή τους από τα παραστρατιωτικά αποσπάσματα θανάτου.

Αν θέλετε να συνυπογράψετε την επιστολή διαμαρτυρίας της Union Network International και να απαιτήσετε την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ηθικών και φυσικών αυτουργών αυτής της δολοφονίας και τη λήψη μέτρων για να μπει ένα οριστικό τέλος στη βία εναντίον του εργατικού κινήματος μπείτε στο:

http://www.uniglobalunion.org/uniindep.nsf/ProtestAssasinationColombia-en?openform

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: